Johann Sebastian Bach: Chaconne BWV 1004 POSZTER

A kiadvány a Colorful BACH technikával készült, az urtext kiadás alapján. Szerkesztette Ábrahám Márta, Dukay Barnabás és Meier Eveline 2021.

A Chaconne (BWV 1004) szemléltető poszter a BioBach Music Kiadó gondozásában megjelent Részletek az örökkévalóságból című elemzés alapján készült.

A térkép-szerűen elrendezett, nagyméretű, falra akasztható kotta egészben mutatja és vizuálisan láttatja Bach legnépszerűbb hegedűdarabjának belső felépítését. A hagyományos kotta nem nyújt vizuális kapaszkodót a darab szerkezetében való tájékozódáshoz. Ezt a nehézséget hidaljuk át különleges megjelenésű poszterünkkel: mint egy partitúrában, a négyütemes sorok – ritmikailag szinkronizálva – egymás alá vannak rendezve. Ilyen módon világosan kirajzolódik a darab szerkezete, és követhetővé válnak a 64 variáció egymásra épülő zenei folyamatai. A mai fiatal hegedűs generáció számára kompakt áttörést, paradigmaváltást jelenthet a darab organikus felépítésének a megismerése. Művelt zenerajongók, vonós, billentyűs, zenetudományi és zeneszerző szakos tanárok és diákok, valamint előadóművészek számára elengedhetetlen segédeszköz a szemléltető poszter, hiszen egy muzsikusnak ismernie kell nemcsak magát a Chaconne-t, hanem a variációszerkesztés bachi logikáját és rendjét is.

Mérete: magassága 206 cm, szélessége 60 cm
Anyaga: papír, natúr fenyő léc, kézműves, fali poszter
5,2×65 cm-es papír dokumentumtekercsben postázva
ISMN 979-0-801670-00-7
Kiadó: BioBach-Music Book and Music Publishing L.P.