Johann Sebastian Bach g-moll fúga szólóhegedűre BWV 1001 „Karácsony” POSZTER

A kiadványt az urtext kiadás alapján szerkesztette: Ábrahám Márta, Dukay Barnabás és Meier Eveline 2021.

A g-moll fúga szemléltető poszter a BioBach-Music Zeneműkiadó gondozásában megjelenő J. S. Bach Három szólóhegedű fúga Tricentenáriumi 1720-2020 különleges összkiadás kottája alapján készült.

A nagyméretű, falra akasztható kotta egészben mutatja és vizuálisan láttatja Bach legnépszerűbb hegedűfúgáját. A színes hangokkal jelzett témák, kontraszubjektumok és ellenpontok megkönnyítik a tájékozódást a kottában. Ezáltal világosan felismerhetők a tematikus és közjáték területek, valamint a fordítások, torlasztások és kettős ellenpontok. A mai fiatal hegedűs generáció számára kompakt áttörést, paradigmaváltást jelenthet a darab organikus felépítésének a megismerése. Művelt zenerajongók, vonós, billentyűs, zenetudományi és zeneszerző szakos tanárok és diákok, valamint előadóművészek számára elengedhetetlen segédeszköz a szemléltető poszter, hiszen egy muzsikusnak ismernie kell nemcsak magát a g-moll fúgát, hanem a kánon- és fúgaszerkesztés bachi logikáját és rendjét is.

Tulajdonságok:
Méret: 43 x 150 cm
Anyag: papír, natúr fenyőléc, kézzel készített, falra akasztható, összecsavarható kottatekercs, 7.3 x 49 cm méretű irathengerben postázva.

Kiadó: BioBach-Music Könyv és Zeneműkiadó Bt.
ISMN 979-0-801675-86-6